×

Creat YOUiACT

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local.

Implicarea tinerilor din localitate le poate oferi o perspectivă asupra situației din localitate, dar și din regiune. „Orice implicare în activitățile extracurriculare vine cu o experiență care va fi importantă pentru dezvoltarea acestora pe viitor. Mă bucură că li se oferă oportunități diferite și vaste, pentru că noi nu am avut aceste posibilități”, a menționat Constantin Macarenco, viceprimar de Dubăsarii Vechi.

Programul „create YOUiACT” include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se concentrează pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.